CYCLO & MTB
Vlaamse Ardennen

Cyclo 60 85 115 150

MTB 30 45 60

Oudenaarde
Vlaamse Ardennen

Historiek

De comeback op een sterke datum: zaterdag 26 april 2014.

De organisatie doet grote voorbereidingen om de kwaliteit, de eigenheid en het typische parcours van de Safety Jogger CLASSIC terug alle eer aan te doen. Zij het wel dat deze comeback-editie zich titelt onder ‘back to the basics’. De hoogste aandacht gaat naar parcours inclusief veiligheid en bevoorradingsposten. Animatie zal verzorgd worden via een DJ-set en aan de hand van producten uit eigen streek.

2011

Deze editie stond voor de (voorlopig) laatste editie omdat het logistiek niet langer mogelijk was in de Lindestraat te organiseren. Qua enthousiasme onder de deelnemers was dit vast en zeker de beste editie.
Wij werden na afloop dan ook letterlijk met honderden vragen bestookt waarom wij met het concept van de Safety Jogger CLASSIC zouden staken.

Bekijk alle foto's van 2011 op Facebook

2010

In aantal deelnemers was dit de grootste editie ooit. Ongeveer 5.000 fietsers (waarvan 2.000 cyclisten) vonden de weg naar dit totaalspektakel. De Benji-jump op de achterkant van het gebouw animeerde de durvers onder ons.

Bekijk alle foto's van 2010 op Facebook

2009

Dit jaar ging gekenmerkt door zijn verhoogde aandacht voor de bevoorradingsposten. Misschien wat overdreven want de deelnemers hadden meer de indruk dat ze aan een lunchbuffet stonden ...
Totaal: 4.500 fietsers. Het aantal BBQ-eters steeg naar 1.500. Bijzonder was behalen van het wereldrecord door Kenny Belay: hij demonstreerde het meest aantal flips per minuut op twee uitgeheven blokken: goed voor opname in het Guiness World of Record Books. Bekijk deze boeiende foto’s op facebook.

Bekijk alle foto's van 2009 op Facebook

2008

Deze editie werd gekenmerkt door de volledige uitbouw van een heuse fietsbeurs. Naast het prachtige weer waren alle ingrediënten aanwezig om er een sterke editie van te maken.
Het event groeide terug met 1.000 extra deelnemers en we mochten meer en meer cyclisten verwelkomen.

Bekijk alle foto's van 2008 op Facebook

2007

Wielerbond Vlaanderen gaf ons meteen het label van ‘CLASSIC’ en dit jaar koppelden we niet alleen een heuse cyclo-tour aan het evenement, maar hadden we ook veel aandacht voor de animatie achteraf. Wij organiseerden het derde weekend van september als vaste toegewezen datum.
Sam Gooris, Sandrine, Kenny Belaye e.a. zorgden voor tal van legendarische foto’s. Bovendien werd tijdens deze editie het hindernissenparcours op de achterkant van het gebouw in de Lindestraat in gebruik genomen.

Bekijk alle foto's van 2007 op Facebook

2006

Allereerste editie van de Safety Jogger CLASSIC (onder de naam Safety Jogger TOUR) met zijn start aan de Meersbloem te Leupegem was er meteen ‘boenk’ op ... Het initiatief ontstond uit het enthousiasme van enkele Kiwanis Universus leden te Oudenaarde.
Ongeveer 1.300 VTT’ers (toen nog enkel mountainbike) vonden vlot de weg naar de voet van de Vlaamse Ardennen. De sfeer was na afloop legendarisch mede door het bezoek en de deelname van enkele bekende Vlamingen. Het werd een wild feest achteraf ...

Bekijk alle foto's van 2006 op Facebook